Ringblom Special är framtagen för krävande hud vid exempelvis torrhet och förhårdnader. Verkar balanserande, ger huden fett och näring samt ger en skyddande barriär. Cremen understödjer en hälsosam och motståndskraftig hud med hjälp av ämnen som Ringblomma och Camelinaolja. Doftar härligt av de eteriska oljorna Bergamott och Eukalyptus. Innehåller ekologiska och kallpressade oljor.

Salva du kan använda mot hård hud, inte bara för fötterna utan till hela kroppen. Du kan också massera in krämen vid nagelband och naglar såväl till fötter som händer. Krämen är dryg och räcker länge.

Perfekta allroundsalvan. Innehåller ämnen som Karbamid, Bivax, Jojobaolja, Aloe Vera och de eteriska oljorna Bergamott och Eukalyptus m.m. Salvan innehåller ovanligt mycket Aloe Vera.

Tips inför sommaren.

Vandring på fjäll eller maratonpromenader i storstan; sak gemensamt: fötterna tar gärna stryk om du inte förbereder dig först.

Bra skor. Gå gärna in dem först.

Innan du börjar dagen, smörj fötterna med NOK salvan. NOK har en anti-friktion funktion som gör att du inte lika lätt drar på dig skavsår. Du kan även smörja in huden där remmar från t ex ryggsäcken kan skära in i huden. 

Använd strumpor där fötterna andas. Bambusockor är alldeles utmärkta eller ullsockor. Många timmar i varma skor kan ge fuktiga, svettiga fötter som i sin tur kan leda till t ex svamp.

Skydda dig mot solen. 

Beger du dig ut i skogen, Har A-C Sjöblom framställt en röllekafusion med eucalyptos som skyddar mot mygg och fästingar. Den är helt giftfri. Du kan använda den till dina barn såväl som till din hund!

Hemma efter en maratondag på stan eller en tur på fjället, kan du ge dig på att fötterna haft en hård dag! Ge dem mycket kärlek så kanske inte nästa dags marsch känns lika avskräckande.

Massera fötterna med Forevers Heat Lotion - aloe vera med mentol och eucalyptosolja.

Har du varit på skogs/fjälltur kan det svalka skönt med Forevers Gelly eller Aloe First. Aloe First är i sprayform; praktiskt att spraya på barn som inte gillar att bli insmorda. 

Propolis är det hårda artelleriet om du blivit t ex bromsbiten eller bränt dig.

Värker det i axlar, knän, nacke ... lägg ett lager isbalsam över det värkande området.

Ha det gott!

 

Exempel på bra-och-ha-med-sig-prylar-på-vandringen.

Fotvårdsprodukter

Här är exempel på några av de produkter som finns att köpa

  • Forever - Som deras återförsäljare har jag deras Aloe Vera produkter. Det är  t ex Aloe Vera Gelly, Propolis, Lotion,MSM för djupgörande massage och Aloe Vera Heat Lotion. Alla de krämerna är alldeles utmärkta för fötterna. 
  • Solkräm (Forever)
  • Aloe Hand Face-tvål
  • Ringblom/ullkräm
  • Akileine/röd och grön
  • Medel mot nagelsvamp
  • Ullstrumpor med lös resår

Härliga krämer!

Jag har tagit in några riktigt spännande krämer som du snabbt kommer ha  svårt att klara dig utan! Produkterna är framställda av Ann-Christine Sjöblom. Hon är verksam i Göteborg och har själv kontroll över hela sin produktion; från insamling av exempelvis örter, inhandling och förpackning. Hon är godkänd av läkemedelsverket.

Jag har valt att till en början köpa in fyra produkter i mindre förpackningar:

Fotsalva/sommar

- En helt fantastisk, ljuvlig kräm som innehåller olivolja, bivax från svenska biodlare, eterisk olja från litsea, cubeba och geranium. Den är len och mjuk och doftar underbart. Den passar bra om du har lätt att få fotsvamp d v s har fuktiga fötter. Geraniumoljan anses ha många läkande effekter, bra mot hudproblem (eksem, solsveda ...) Du kan använda den mot såväl fet som torr hud.

Fotsalva/vinter

- En kraftigare kräm än sommar. Innehåller ullfett, blodapelsin, tagetes och ringblommor. Eftersom ringblommor till viss del färgar av sig, kan du välja en likvärdig men utan ringblommor. Fryser du om fötterna fungerar krämen som en extra ullsocka!

Ni-25

- Används vid kraftig tillväxt av hudlager/förhårdnader. Du smörjer enbart in de områden som du vill behandla. Företrädesvis smörjer du in de områdena innan fotbadet för att sedan 'gå lös' med filen. 

Den här krämens bas är Aloe Vera. Den innehåller även karbamid, mjölksyra, timjan och geranium.

Creme med kakaosmör, karbamid och de etersika oljorna av grapefrukt och sandelträ.

Den här krämen vårdar hela din kropp. Den är fuktbevarande och utmärkt för hudens försvar. Den håller huden smidig och passar utmärkt för att nära trasiga nagelband eller mjuka upp fötterna.

Sandeloljan ger en fin doft.